Pak je kansen met beide handen

Printversie
Leerlingen zaken - sn301-2

VMBO-leerlingen: Pak je kansen met beide handen!

Wethouder Laurens Klappe van Ermelo bezocht op 4 december de eindexamenleerlingen van VMBO Groevenbeek in Ermelo. Hij reikte aan de leerlingen touchgloves-handschoenen uit. Hiermee start de actie van Leerlingzaken Noord-Veluwe voor alle leerlingen in het examenjaar van het VMBO. Met de actie wil Leerlingzaken de leerlingen bewust maken van de opleidingskeuze die ze gaan maken.

 De consulenten leerplicht/ RMC van de VO-scholen gaan in de maand december bij een aantal scholen in de regio langs om touchgloves  uit te delen. Bij de handschoenen hoort de boodschap ‘Pak je kansen met beide handen!’. De actie is bedoeld om de overstap van VO naar MBO goed en op tijd te kunnen maken. 

Met een hand vol tips naar een diploma

De leerlingen reageerden enthousiast op het cadeautje van Leerlingzaken. Door het geleidende materiaal maken de handschoenen via de vingertoppen een comfortabele bediening op de smartphone zonder dat de handschoenen uit moeten.De arbeidsmarkt heeft dringend behoefte aan goede vakmensen. De handvol tips die bij de touchgloves zaten benadrukken dat het belangrijk is dat jongeren een bewuste beroepskeuze maken. Zo komen ze op het MBO op de juiste plek te zitten. Met een diploma op zak zijn ze goed voorbereid op de arbeidsmarkt.