Regio bereidt zich voor op Wet passend onderwijs

Printversie
Leerlingen zaken - passend-onderwijs-noordveluwe

Vier samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs en acht gemeenten willen de komende jaren nadrukkelijk met elkaar optrekken. Op 1 augustus 2014 gaat namelijk de Wet passend onderwijs in. Dit betekent dat scholen elk kind een passende onderwijsplek moeten bieden. Met de nauwe samenwerking werken de gemeenten en het onderwijs aan een gestroomlijnde en adequate ondersteuning voor ieder kind.

Samenwerken aan passend onderwijs

Het primair onderwijs is vertegenwoordigd in het samenwerkingsverband Onderwijs Zorg Koepel Noord-Veluwe en het voortgezet onderwijs in de Stichting Leerlingenzorg. Het primair en voortgezet onderwijs van het reformatorisch onderwijs werken samen in het verband Berséba. De Passend Onderwijsregio is het gebied waarin de gemeenten Elburg, Ermelo, Epe, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Putten en Zeewolde vallen.

Ondertekening intentieverklaring 15 januari 2014

Op 15 januari hebben de partijen een intentieverklaring voor de samenwerking  ondertekend. Op die dag zijn de plannen en ontwikkelingen op het gebied van Passend Onderwijs besproken. Ook is de intentie uitgesproken om meer samen te werken op het gebied van Passend Onderwijs en de Zorg voor de jeugd. In het najaar 2014 komen de plannen die de gemeenten hebben met de jeugdzorg aan bod.