Jongeren 18-23 jaar

Printversie
Leerlingen zaken - startkwalificatie

Stel, je bent nog geen 23 jaar en je denkt erover om met je beroepsopleiding (mbo) te stoppen. Dan heb je nog niet voldoende bagage voor een goede baan. Wat zijn dan je mogelijkheden? Wil je een andere opleiding doen? Wil je naast werk een opleiding of cursus volgen? Weet je nog niet precies wat je wilt of kunt?

Wat je plannen of vragen ook zijn, de consulent leerplicht/RMC van Leerlingzaken kan je op weg helpen! Wij bekijken, samen met jou, naar passende mogelijkheden. Het RMC is er voor jou, maak er gebruik van. De begeleiding kost je helemaal niets!

Wat kunnen wij betekenen?

Zorg dat jij geen spijt krijgt van je keuze om te stoppen met school. Raadpleeg eerst binnen de school het studieadviescentrum of ga in gesprek met je mentor van school. Als je eenmaal weg bent van school, is het veel moeilijker om weer een opleiding te gaan volgen. Je kunt je ook aanmelden bij Leerlingzaken voor een goed gesprek met de consulent leerplicht/RMC. Wij kunnen je ondersteunen bij het kiezen van de juiste opleiding of een combinatie van werken en leren via het mbo.

Wat biedt het RMC?

  • Hulp bij het vinden van een opleiding/werk.
  • Onderzoeksmogelijkheden naar beroepsinteresses en wat bij je past.
  • Begeleiding naar sociale diensten, UWV-werkbedrijf of hulpverleningsinstanties.
  • Doorverwijzing naar projecten (zoals JoCo).

Heb je moeilijkheden thuis, schulden of psychische problemen? Dan helpt het RMC bij het vinden van de juiste instanties. Dus aarzel niet en neem contact op!